perjantai 21. huhtikuuta 2017

Kissabloggarit Palmassa

Kissoissa minua ihastuttaa, että ne lähestyvät ongelmia erittäin ratkaisukeskeisesti. Jos väsymys ottaa vallan, on turha rehkiä, riuhtoa tai naukua väkisin ”jaksaa, jaksaa!” Parhaiten akut latautuvat, kun vain pötkähtää sängylle ja nostaa koivet lepotelineen päälle.
 
Varpaita saattaa aluksi kutittaa, jos teline on vuorattu teddykarvalla,
mutta REM-univaiheessa anturoita ei tarvitse enää kipristellä.

Ihminenkin voi yrittää vastaavanlaista rentoa kellahdusta ja kehrätä maksimaalisesti unta palloon, mutta ainakin tämä kissaemo tarvitsee välillä myös totaalisen maisemanvaihdoksen. Kun ympärillä on kaikenlaista uutta, ummehtuneet arkiajatukset haihtuvat aivopoimuista ja tekevät tilaa virkeämmille havainnoille. Niitä metsästimme tänä keväänä Mallorcan-saarelta.
 
Matkakohde valikoitui sillä perusteella, että halusimme lomalta
aurinkoa, lepoa ja mahdollisimman lyhyen lentomatkan. 

Neljän tunnin liitelyn päätteeksi saatoimmekin upottaa tassut santaan Port d'Alcudiassa.

Kun olimme jo asettuneet uuteen etelänkotiimme, huudatin hotellin wifiä ja huomasin, etten suinkaan ollut ainoa kissaemo, joka oli lehahtanut samaiselle saarelle. Tekstasin heti jännät uutiset kotiin Nupulle ja Jujulle: niistä oli tullut kotiinjättökaksosia Miukumaa-blogin Sofian ja Olgan kanssa! Minä taas huomasin muistuttavani kissatyttöjen ihmisemoa, sillä napsimme samaan tahtiin kuvia sangrioistamme ja kissoista, joita poluillemme eksyi. Aivan naapureita emme sentään olleet, mutta onnistuimme järjestämään pienimuotoiset kissablogitreffit ihanaan Palman-kaupunkiin.
 
Tässä kuuluisi tietenkin olla kuva lomailevista kissabloggaajista, mutta en tajunnut
sitä valitettavasti otattaa. Mutta katsoimme yhdessä tätä joutsenta, ja osaatte varmaan
kuvitella meidät näihin puitteisiin. Päälläni oli Nupunkin hyväksymä kissahame
ja silmilläni ihka uudet aurinkolasit.

Sain erinomaisia Palma-vinkkejä Sofin ja Olgan mamilta,
ja kaupungissa oli valtavasti katsottavaa ja ihmeteltävää.
 
Olisin halunnut hankkia Hupsuttamoon nämä kaksi sisustustyynyä,
mutta mieheni onnistui harhauttamaan minut niiden ääreltä.

Tähän Alcudian vanhassa kaupungissa sijainneeseen kauppaan ei niin ikään ollut asiaa.
Sain tallennettua kameraani kuvia myös ihan oikeista eläimistä, joskin on pakko sanoa, että vapaana liikkuvat kissat saivat minut tuntemaan suurta huolta, sillä maailma on niille vaaroja täynnä. Onneksi kaikki vastaan tassutelleet kissat tuntuivat olevan ihmisten lemmikkejä, eivätkä ne vaikuttaneet huonokuntoisilta.
 
Tämä katti ainakin vaikutti tyytyväiseltä oman kotinsa ovella.
Mistäkö tiesin, että el gato asui tässä osoitteessa?

No, sanotaanko vaikka, että kutsusta tassutella peremmälle. <3

Sollerissa taas näimme vanhan rautatieaseman takana tällaisen karvaturrin,
joka jolkotteli matalana läheisen pihan puutarhaan. Se aikoi varmasti
poimia puista kypsät appelsiinit tai heinikosta pulleat rotat.

Sollerissa olisi voinut törmätä ilmeisesti myös ihan uudenlaisiin ratsukoihin.
Mitä sitä suotta satulaa, suitsia tai kypärää käyttämään! :-o
Harmillista kyllä, en päässyt näkemään näitä pomminvarmoja polleja.
Hevoskaipuuseeni vastattiin kuitenkin Alcudiassa. Varsa köllötteli aitauksessa
seuranaan kimo äitiheppa, joka veteli lonkkaa reteästi kyljellään.
Loma sujahti hurjaa vauhtia, sillä näkemistä ja tekemistä riitti. Juju ei ikinä uskoisi, mutta loman aikana minusta, pahimman luokan rähmäkäpälästä, kehittyi kelvollinen pallottelija. Viskelimme rannalla tarrapalloa niin paljon, että sain olemattoman pikku hauikseni melkein tärisemään. Kun loma oli lopuillaan, oli aika täristä uudestaan - mutta tällä kertaa innosta. Kohtasimme nimittäin vielä yhden kissablogistanian kuuluisuuden:

 
Sehän on Mimmin ja Alfredin brittikissa Alfred!
Ay, caramba! Hola, hola ja mautsivautsijeejee!
Olikos saarella vielä joitain muitakin tuttuja? 
Tunnustakaa pois vain! :-D Ja ketkäs tulevat
huomenna messuille?

26 kommenttia:

  1. Jee, oli tosi kiva ylläri löytää toisemme samalta saarelta! Ja kun vielä onnistuimme järjestämään mini-bloggaritapaamisen, niin päivä oli täydellinen :)
    Oma postaus odottelee vielä jossakin pään sisässä, mutta ehkäpä se sieltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä ihan mahtava sattuma, ja onneksi saatiin treffitkin toteutumaan! :o)) Tuosta jäi niin kiva muisto - ja kärkyn täällä jo, että milloin saat oman matkapostauksen maailmaan! Ilmoittele, kun liikut näillä nurkilla, niin otetaan treffit uusiksi kotimaan kamaralla. :)

      Poista
  2. Olipas siellä tuttuja :) Mutta Alfred ei ole kertonut mitään julkisesti! Ihania kuvia, tuonne saarelle minäkin haluan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mallorca on ehdottomasti visiitin arvoinen saari - ja hauskinta tietysti on matkustella siellä samaan aikaan muiden kissabloggaajien ja kissojen kanssa. Saas nähdä, oliko Mimmikään tietoinen Alfredin reissusta. :-D

      Poista
  3. Tahtooooooo pinkkipantterityynyn!

    Hauska blogiyllätys! Ei sitten tarvinnut saada "en ymmärrä suomea" -kohtausta maanmie... -bloggarin kohdatessaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olisin niin halunnut Marien ja Irvikissan - tai edes jommankumman, mutta mies muistutteli matkalaukun koosta ja sisustuksen sävyistä ja muusta masentavasta. :-D Jätin tyynyt vielä odottamaan ostopäätöstä, mutta sitten löysinkin yhdestä putiikista ihanan kevättakin enkä enää muistanut palata Disney Storeen... (Hyvin juonittu mieheltä.)

      Ei ollut kieliongelmia, kun puhutaan molemmat sujuvasti kissaa. :o)

      Poista
  4. Oikein kissabloggaajien saari!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sellaisena Mallorca piirtyy mieleeni tämän kokemuksen perusteella! :o) Aika metka paikka siis!

      Poista
  5. Oho, miten hauskaa, että sattui toinenkin kissabloggari olemaan samassa paikassa! Hauska matka teillä on selvästi ollut muutenkin. Täällä taisi olla teidän lomaviikkonne aikana olennaisesti huonommat säät kuin Mallorcalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan mielettömän kiva kissablogisattuma! :) Loma oli tosiaan muutenkin juuri sitä, mitä kaipasimme. Kertaakaan ei mennyt aurinko pilveen, ja lämpötila oli sellainen 20-24 astetta, mikä on se paras mahdollinen kesäsää. Tuntui vähän hurjalta palata lumihiutaleiden sekaan, mutta onneksi ollaan koko ajan kesää kohti menossa!

      Poista
  6. Kuulostaa kelpoiselta lomalta ja hauska yhteensattuma tuo bloggaajien kohtaaminen! Kävin noissa maisemissa öö yli 30 vuotta sitten 😉

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loma oli kyllä oikea piristysruiske kevääseen. Mullakin oli nostalgisia muistoja Mallorcasta, sillä kävin siellä ystävän kanssa abikeväänä. :)

      Poista
  7. Voi vitsi kun kuulostaa kivalle tämä loma. Etelän lämpö oli varmasti paaaaljon mukavempaa kuin tämä suomen räntäsade.. Täällä nimittäin satoi äsken räntää ja olen ihan että mitäh.. Harmi etten päässyt messuille olisi ollut kiva moikata! Söpöjä kissoja ja ihana Alfred ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei enää räntää, ei, ei, ei! Räntä on jo kiellettyjen asioiden listalla lumesta puhumattakaan. :) Olen ollut niin paljon leppoisampi tuon loman jälkeen. Ihmisen vain on niin paljon helpompi hymyillä, kun aurinko paistaa ja puissa roikkuu kypsiä hedelmiä. Täällä kun ei vielä nauriskaan kasva. :-I Olipas tosiaan ihan plääh, kun et ollut messuilla. Kävin hakemassa sieltä ideoita postauksiin (hih) ja päädyin yhteen kivaan paikkaan messuilta. Mutta siitä lisää myöhemmin. :))

      Poista
  8. Voih, ihanat lomamaisemat :) Kivoja kissojakin näköjään bongattu ja kissabloggari-kollega ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Palmuissa ja hiekassa silmä lepäsi. Ja varpaat. Ja välillä koko ruho. :-D

      Poista
  9. Toi on melko uniikki kissabloggaajatapaaminen! Melko pieni kans :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Spontaanius on selvästikin yksi olennainen osa onnistuineihin bloggarimiitteihin, kuten eilenkin huomattiin! :-D

      Poista
  10. Ihmekään, kun Alfred on ollut vähän "poissaoleva", siellä sitä on luuhattu pitkin maailmaa! :O Ay Caramba, tosiaan! Eikä tuonut meille edes mitään tuliaisia tullessaan, ollaan nyt vähän pettyneitä Mimmin kanssa. (Mulla on muuten jo pitemmän aikaa ollut tuollainen kassi "työn alla", puuttuu vain se täydellinen kuva Alfredista siihen. ^.^)
    Ihanan värikkäitä kuvia! Niinhän se on, että välillä tarvitsee maisemanvaihdoksen, että pääsee totaalisen irti arkirutiineista ja mieli kirkkenee. :) Kissoja ja kissabloggareita, kuulostaa ihan nappilomalta! :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yleensä kaikelle kummalliselle löytyy ihan looginen selitys. Esim. omalta porukalta totaalisesti pimitetty Mallorcan-matka! :-D Mä en olekaan tajunnut, että tuollaisen kassinhan voisi toteuttaa itsekin, kun nykyisin on kaikkia valokuvaliikkeiden ”kissan kuva mukiin/paitaan/kalenteriin” -palveluita! Tahtoisin sellaisen kääntökassin, jonka toisella puolella on Nöppis ja toisella Juippa. :)
      Tänä aamuna mun ihanasti kirkentynyt mieli meni ihan sumeaksi, kun ulkona tuprutti LUNTA. Sellaisia inhoja jalkarättejä. Ei enää! Toista se oli siellä Epsanjassa. Kysy vaikka Alfredilta! :)

      Poista
    2. Kääntökassi!! No nyt kirkastui mun mieli, koska jos tuollaisen voi tehdä, ei tarvitse valita kumman kissan kassin kylkeen haluaa. Kiitos ideasta, saatan ehkä joskus saada sen toteutettua! :D
      Ja hei, täällä hihkuisi viherkasvikilvan voittaja!!? "Uusi" muorinkukkani on nyt tuupertunut, kuukautta kauempaa ei meitä jaksanut! :O Pitsimyssyä metsästämään siis... ;)

      Poista
    3. Jei, otetaanko kisa, kumpi saa toteutettua kääntökissakassin hitaammin? :-D

      Mutta tuosta viherkasvikisasta en menisi vielä julistamaan voittajaa... Meillä on sekä muorinkukka että kodinonni oikein elinvoimaisessa kunnossa MUTTA mä en ole koskenut niihin tai suunnilleen edes katsonut niitä viikkokausiin. Mun äiti oli ensin vastuussa niiden hoidosta, ja voi vain olettaa, että sen jälkeen mies on ottanut sen taakan harteilleen... :-D Joten en nyt kyllä oikein tiedä, miten tätä kisaa pitäisi tuomaroida! Tasapeli? :o)

      Poista
    4. Oho, sulla on ollut apujoukkoja ihan reippaasti kasvien kanssa! Sut on diskattu kisasta. ;D Ei vaan, eiköhän tää nyt taputeltu tasapeliksi. ^.^ Kääntökissakassikisa pyörähti käyntiin N-Y-T nyt! ;) En kyllä lupaa, että muistan kisaa enää ..öhm parin vuoden päästä?! :D

      Poista
    5. Palataan, jos muistetaan! :-D Haistan tosin jo orastavan tasapelin uudessakin lajissa... (Mutta varmaa on, että tällä kertaa ei apuja liikene ainakaan miespalvelijalta, joka johdattaa mua aina kauemmas kaikista kissa-aiheisista tavaroista...)

      Poista
  11. Toivottavasti teillä oli mukava loma, maisemat ainakin näyttää ihanilta! Nyt iski kauhea matkakuume, kiitoksia... ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olepa hyvä! :-D Sun täytyy kehitellä matka tänne suunnalle, vink vink! Loma oli kyllä tosi kiva - sopivan rento ja ihanan lämmin.

      Poista