tiistai 4. lokakuuta 2016

Hyppelevä nallekarhu

Joskus käy niin vekkulisti, että yhden onnettomuus on kahden onni. Tämän Hupsut saivat kokea, kun lempituulitakkini kiristysrenksu hirttäytyi pyörän satulan ympärille ja katkesi läväyttäen minua ikävästi takamukselle. Selvisin tapauksesta säikähdyksellä, mutta on turha kuvitella, että takin helmaa saisi enää koskaan rypyttymään. Olin ymmärrettävästi harmistunut, kunnes saavuin kotiin ja esittelin itsetuhoisen renksunpätkän Nupulle ja Jujulle. 
 
”Jei, mama! Agility onkin mulla jo niin hyvin lapasessa, että on korkea aika
vaihtaa esteet naruhyppytreeniin. Jos sä vaikka pyörittäisit ensiksi?”

”Nallekarhu, nallekarhu, mene sisälle...”

”Nosta tassusi... Niiaa, kumarra... Mutta hei, älä syö sitä hyppistä!”
 
Juitsi sekosi niin pahasti naruun, että joutui pyörittäjän paikalle.
Tässä vaiheessa Nuppu saapui katsomaan, mitä oikein tömistelimme. Oli sen vuoro hypellä narua romanttisen aakkoslorun tahdissa. Kuinka ollakaan - neiti ”kompastui” hyppikseen R-kirjaimen kohdalla.

”Nuppu se tykkää Ruffesta, Ruffe se tykkää Nupusta... Juu, ei, juu, ei, JUU!”

Emme ehtineet testata, olisiko Nupulla häissä päällään hääpuku, juhlapuku,
uimapuku vai olisiko se kenties alasti, sillä Nuppu innostui pusuttelemaan
hyppistä kiitokseksi nappiin menneestä aviomiehen valinnasta.

Ehkä Ruffea mietityttää, vietetäänkö häät
kirkossa, navetassa vai hiekkiksellä...

Seuraavassa hyppisleikissä testasimme, olisiko Juju pappi, lukkari, talonpoika vai kuppari...
 
...mutta kaikkihan sen tietävät, että tämä poika ei ole rikas, köyhä tai varas...

 
...vaan kaikin puolin ihana ja RAKAS!

Lällyn hyppelehtivää lokakuun viikkoa teille kaikille! Ja kertokaa, muistatteko muita hyppynaruloruja, joita me Hupsut voisimme testata!


30 kommenttia:

 1. Ehdottomasti rakas, se nyt ainakin on selvää. Sekin on selvää, että Nuppu pukeutuisi häissään mitä tyylikkäimpään turkkiin (omaansa), samoin Ruffe (niin ikään omaansa). Kampaajatkin taitaisi olla omasta takaa. Enää jäi selvitettäväksi hääpaikka.

  Varmaa on myös se, että tuollainen kuminauha saisi meilläkin suuren suosion, ja että sitä ei voisi jättää saataville valvomatta. Se järsittäisiin paloiksi ja luultavasti osittain syötäisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nupun ja Ruffen turkki on kyllä kaikkia hääpukuja ja smokkeja tyylikkäämpi.♥ Hääpaikassa onkin sitten miettimistä. :)

   Kumppari on kyllä tämänhetkisistä leluista selvä ykkönen. Mutta se kuuluu ehdottomasti näihin kapineisiin, jotka kaivetaan esiin vain valvotusti. Me sanotaan "ei kiitos" suolitukoksille! :-o

   Poista
 2. Ihanat reippaat naruhyppelijät :) me hypättiin lapsina sellaista lorua kuin Omena, päärynä, appelsiini, jos sinä hyppäät kakskytäviisi, saat ensimmäisen palkinnon. 1, 2, 3,...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, tuokin kuulostaa jotenkin tutulta lorulta! Ja sitten meillä oli jokin sellainen "läpijuoksu, varsanloikka, lehmänmöläys" -rimpsu, jota en kuollaksenikaan muista loppuun asti. Höh.

   Poista
 3. No voi apua... Siitä on hieman aikaa, kun olin neljäsluokkalainen, joten loruja pitää kaivella. Meidän paras lelu punainen oloasun katkennut nauha, jonka kanssa tanssitaan joka päivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissat ovat niin ihanan ekologisia lelujensa suhteen. Kierrätys onkin päivän sana!♥

   Ja päästäpä vielä hetkeksi aikaan, jolloin elämä oli hyppis- ja heppaleikkejä ja satunnaisia twist-tuokioita. Tuli yhtäkkiä kamala surku, että mitä jos mä en enää koskaan pääse hyppäämään porukalla narua... :-o

   Poista
 4. Paljon on lapsena narua hypitty, mutta nyt ei muistu mieleen enää yhtään lorua, jota te voisitte testata söpöläisten kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin vietin lapsena paljon aikaa hyppynarun kanssa. Tuli mieleen, miten aina juoksin parhaan kaverin luokse niin, että joka askeleella hyppäsin narun yli. Enkä edes mieltänyt sitä liikunnaksi. Pitäisiköhän siirtyä juoksemaan töihin hyppiksellä hypellen. Kylläpä kunto kohoaisi! :)

   Poista
  2. Koulussa kun olen töissä niin huomaa että lapset edelleen rallattelevat samoja loruja kuin mekin aikanaan. Tuo aakkos-juttu on hyvin suosittu tyttöjen joukossa (ja jostain oudosta syystä pojat katoavat leikistä sen aikana).

   Poista
  3. Kävikin mielessä, että onkohan tämä ilmiö ihan kuollut, kun harvemmin enää näkee narunhyppelyä pihoilla. Mutta onneksi ei! :) Sitten kun löytyisi vielä jokin pojillekin kelpaava loru. :)

   Poista
 5. IHANA POSTAUS! Tulin niin hyvälle tuulelle, koska "Kissat" ja "onnelliset takaumat" lapsuuden naruhyppelyistä!
  ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että sain välitettyä nostalgiafiilistä!♥ Nyt olisi sitten ihan pakko päästä hyppimään narua vielä edes kerran. Tänään en tykkää olla aikuinen!

   Poista
  2. Minäpä hypin muutama vuosi sitten narua. Tuli pohkeet niin kipeäksi, että ihan tosissaan ja liioittelematta en meinannut päästä seuraavana päivänä kävelemään! Ei kerta kaikkiaan meinannut saada taivutettua tarvittavia jalan osia, että olisi saanut askeleen otettua.

   Kyllä ei tullut pentuna mikään paikka yhtään kipeäksi, vaikka narua olisi hyppinyt päivän yhtä soittoa...

   Poista
  3. Voin kuvitella tuon olon... Mulla oli se joskus, kun testasin Step-jumppaa. Mutta pohjekivun ja muiden kolotusten uhalla haluaisin silti hypätä vielä joskus narua. Joskus oli muotia hypätä amerikkalaistyyliin kahdella narulla. Sekin olisi kivaa. Jonkun pitäisi tuoda tämä konsepti kuntosaleille kaikkien Zädämien rinnalle. :)

   Poista
 6. Kätevää tuollainen vaatteiden tai siis sen osien kierrätys.
  Hyvin tuntuu toimivan myös tuossa virassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissat ovat oivia eko-opeja! :-D Ja vähän tuli taas filosofoitua myös sitä, miten oma asenne vaikuttaa, ja tylsästä jutusta voikin tulla tosi kiva. Varsinkin, jos hommaan liittyy kissoja.

   Poista
 7. Ihanat hupsut kisut, meidönkin katit varmaan tykkäisivät tuosta hyppiksestä... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mamin sporttihömpänpömpät!♥ Teillä olisikin hyvin tilaa järjestää hyppisturnaus vaikka hepoillekin. :)

   Poista
 8. Voi hitsi, en mä muista enää hyppyloruja mutta nuo teidän jutut oli ihan tuttuja. Ihana hyväntuulinen postaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ihanaa, että saatiin hyppäytettyä hyvää mieltä eteenpäin.

   Poista
 9. Kuinkas tosiaan sattuikaan, että kompastuminen tapahtui R-kirjaimen kohdalla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä... En kuitenkaan kehdannut vaatia uusintahyppelyä. :o)

   Poista
 10. Voi miten ihana blogi ja suloisia kissoja 💗

  www.tiiaemilia.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Nuppu ja Juju kehräävät kilpaa tämän kommentin kirvoittamina.

   Poista
 11. Voi miten kiva hyppissessio! Narusta riittää varmasti hupia pitemmäksi aikaa, pitäähän R:stä olla ihan varma ^_^ Samoja naruhyppelyitä on täälläkin hypitty, mieleen ei harmi kyllä muistu enempiä loruja. No se tylsä versio, jossa piti tehdä tietyt temput tietyssä järjestyksessä (1-10), joku nimi silläkin oli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hupia on riittänyt yhä vain - ja on kiva leikittääkin, kun vauhtia riittää. Ja aina kompastutaan ärrään. :) Sitten on vielä loru ärrän kierrän orren ympäri, Ruffen otan kainaloon. <3

   Poista
 12. Ruffen tuffen uffen puffe mene sisälle, nosta tassusi, pyöri Nupun ympäri, niiaappas ja kumarra, mouraise mour! pussaise pus! Sano nimesi, älä mene pois, mene pois! (Nupun luo) ♥♥♥ Kyllä näitä tuli pompittua, hauskoja loruja!! ♥ Hyppynarulla hyppiminen on RANKKAA! :--D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. IHANA hyppisloru!♥♥♥ Tämä nousi heti Nupun suosikiksi - ja anopin myös. Nyt ei vaan voi hyppiä kuin vasta maanantai-iltana, koska lähden reissuun. Mutta mies saa hoitaa Nupun ja Jujun aerobicin mun hyppiessä muille maille. :)

   Poista
 13. Oon ihan myöhässä kommenttini kanssa, mutta ihana postaus ja aivan superihanat kuvat! ♥ Täällä tuli myös oikein nostalginen olo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koskaan ei ole myöhäistä kommentille! :)) Kiitos kehuista - ja onpa kivaa, että saatiin nostalgiaa levitettyä. :)

   Poista