lauantai 12. joulukuuta 2015

Köllöttelyä ja kakkuloita

Viikko sitten Hupsuttamon palveluskunta teki aikamatkan halloweeniin ja huomasi peiliin ja toisiinsa katsoessaan muistuttavansa eläviä kuolleita. Niinpä oli aika varata tuutilullaloma Läntiseen Mummolaan. Emme halunneet ottaa Nuppua ja Jujua mukaan pidennetyn viikonlopun viettoon, koska vierailumme oli niin tarkasti aikataulutettu: nukkumista iltayhdeksästä aamuyhdeksään, tuhti aamupala, pötköttelyä kirjaa lukien, yltäkylläinen ateria, herkkumuonien sulattelua köllötellen, kahvit ja pullaa, kiireetöntä saunomista, lettuja iltapalaksi ja sitten taas kahdentoista tunnin yöunet.
Juju laski kuumeisesti ja ymmärsi lopulta itsekin, ettei missään välissä
olisi ollut aikaa liimailla lattialle pudotettuja kukkopillejä tai
pyydystää portaikossa kainaloistaan roikkuvaa villikkoa.

Kunnon lepäily teki hyvää rankan YT-syksyn jälkeen, eikä kissoistakaan tarvinnut huolehtia, sillä idän suunnalta pölähti meille rakas luottohoitaja, Mummi Poppanen, joka otti pikkukissat lempeästi siipiensä suojaan.

 
Itäisenkin Mummin huomassa voi pötköttää 24/7, ja ruokahuolto pelaa täälläkin.

Palasimme löhölomaltamme tiistaiaamuna, koska äidilläni oli erityislaatuinen päivä: hänen silmänsä operoitiin. Nuppua, Jujua ja Mummia itseään ei koitos kovin paljon hirvittänyt, mutta minua sitäkin enemmän. Leikkauksen ajaksi tulin kotiin odottelemaan, ja juuri kun tarvitsin rauhoittelua kaikkein eniten, esiin astui yllättävä ritari. Ensin se nökötti pöydällä edessäni, silmäili sitten syliäni, käveli sylin yli pari kertaa, pysähtyi kesken kolmannen ylityksen, kääntyi muutaman kerran arvioivasti ja käpertyi sitten hurisevaksi keräksi minun ja läppärin väliin.

 
Jos blogeihinne on tullut hieman niukasti kommentteja, se johtuu siitä, että olen
käynyt harvoin koneella ja silloinkin kirjoittaminen on tehty melko kinkkiseksi.

Leikkaus sujui esimerkillisen hienosti, ja kissat ovat päässeet ihmettelemään, miksei Poppasen mummun nenällä nökötä enää kakkuloita, joihin voisi yön pikkutunneilla painaa somat hampaanjäljet kuin Hollywoodin Walk of Fameen. 

 
Mummi näkee nyt nauraa hupsun ja tosi höpsön
toilailuille ilman kaukoputkea tai suurennuslasia!

Ihan kauniit ja huomaamattomathan nämä rillit olivat...

...mutta enää kukaan ei kiellä, jos niitä vähän maistelee.
 
Juju halusi hassutella kokeilemalla konttorirottalookkia.

Laseissa kuulemma tuoksui vielä häivähdys hajataitosta.

Koska silmäleikkauksen jälkeen pitää ottaa iisisti, Mummi jäi Hupsuttamoon toipumaan. Pelkäsimme hieman, aiheuttaisivatko koripalloilija Kareem Abdul-Jabbarin mukaan jabbareiksi nimetyt suojalasit pikku pupuissa innon läpsiä Mummia naamalle, mutta hän on onneksi saanut uinailla yöt melko rauhassa. Mitä nyt turbo ja tosi turbo ovat rallittaneet aina aamuöisin hänen ylitseen, ja jälkimmäinen on välillä käyttänyt Mummia trampoliininaan. Silmät lepäävät onneksi yhä tuliterinä kuopissaan, ja maailma näyttää kirkkaalta joulukuun sumuista huolimatta. Parempaa joululahjaa ei kukaan meistä voisi toivoa!

Tältä Mummi näyttää öisin, joten voitte kuvitella, millaista luonteen lujuutta vaatii,
ettei mene hipeltelemään jabbareita pikkuisilla tassuilla. Varsinkin, kun teipit
yltävät välillä hilpeästi mummin leukaan saakka!

Koska Nuppukin on pysynyt terveenä,  joulumieli on meillä jo korkealla.

Juitsista olisi silti kiva saada vähän krääsää joulukollilta, joten lupasin,
että no totta höpsössä se saa kuiskuttaa toiveitaan tonttusen korvaan…


*Lisäys klo 16... Pitikin kirjoittaa, että Nuppu on ollut terveenä. Eipä ole enää, vaan tassun nuoleminen alkoi taas. Nyt ollaan sitten töttä päässä, ja maanantaina soitan lääkärille. Jospa olisi vielä jokin keino, jota voisimme kokeilla.

*Lisäys nro 2 klo 21:47... Hmm, en tiedä, pitäisikö tätä lisäystä tehdä, mutta Nuppu olikin koko illan ihan levollisesti ilman tötteröä eikä tassukaan näyttänyt punoittavan. Peukut pystyyn, että kyseessä olisi ollut hetkellinen kutka eikä enne uudesta tassutulehduksesta.

16 kommenttia:

  1. Ei parempaa paikkaa voisi kuvitella silmäleikkauksesta toipumiseen :)
    Mun mielestä Jujulle sopisi hyvin myös konttorirottalook, entistäkin viisaamman oloinen.
    Kivaa viikonloppua teille kaikille !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika tyytyväiseltä on äitini kyllä vaikuttanut, kun on saanut hellää hoivaa erityisesti Nupulta, joka ymmärtää, etteivät lääkärivisiitit ole niitä hauskimpia mahdollisia. Ja Juitsi on niin komea poika lasit päässäkin. <3
      Mukavaa viikonloppua teillekin! :)

      Poista
  2. Hyviä uutisia teillä täällä! Hyvät terveysuutiset jatkukoon ja henkilökunnan lomalla saavutettu vireys kestäköön pitkään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, toivotaan, että tällainen putki jatkuisi. Terveys on niin superarvokas asia niin kisuilla kuin ihmisilläkin.

      Poista
  3. Lepo tekee (tekis) niiin hyvää välillä. Tai no, viime yö oli ihan ok. Heitin mirreille raksuja kuudelta ja nukuin ite yhdeksään. Haha!

    Meillä taitaa olla samanlaiset läppärit. Paitsi mun ei oo mun vaan duunin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, ollaan läppärikaksosia. :)

      Onneksi sait nukkua vähän lisää. Meilläkin äiti oli ruokkinut katteja kuuden maissa, kun Jujun suusta oli päässyt ekoja naukauksia.

      Poista
  4. Voi höh Nuppua! :/ Se on se Murphyn laki, että ikinä ei saisi iloita liikaa, kun menee hyvin..
    Kyllä tuollainen todellinen rentoutusvapaa tekee välillä tosi hyvää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rentoutusloma lataa kyllä kivasti akut! :) Ihanaa, että pääsimme sellaisen viettämään.

      Mulla meni tänään fiilikset pitkäksi aikaa montun pohjalle, mutta nyt elättelen toivoa, ettei Nuppu olisikaan saamassa tassutulehdusta. Aamu varmasti näyttää, hätäännyinkö liian aikaisin. Toivotaan, että olin vain neuroottinen.

      Poista
  5. Oi kuinka hieno ja ihana postaus, paitsi että lisäys olisi voinut jäädä "tapahtumatta"

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3 Mä täällä olenkin nyt salaa vähän toiveikas, että eka lisäys oli aiheeton. Nuppu olikin illan ilman tötteröä ihan levollisesti eikä tassu punoittanut. Niinpä se jäi ilman tötteröä yöksi. Toivottavasti aamulla ei ole tassukriisiä!

      Poista
  6. Eikä miksi se tassun nuoleminen alkoi taas nooouuu!! :( Mua ärsyttää nyt kylllä pahan päiväisesti, mutta Nuppu älä huoli Ruffella on sulle yllätys josta en vielä kerro sen enemäpää ♥ Ihana kuitenkin että saitte loman tässä vaiheessa, kun jos olisitte odotelleet olisi töttäilyt alkaneet ja sitten lomat oli jääty lomailematta. Mullekkin kepaisi iltapala letut slurps!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No meinasi kyllä tirahtaa itku, mutta onneksi oli äiti paikalla ja vei lenkille. Ja hänen silmänsä ovat onneksi nyt mahtava ilon aihe. =)

      Olen nyt tuon Nuppelon kanssa ihan ymmälläni. Mies huomasi yhden maissa, että se oli hanakasti tassulla, ja karvat olivat jo lättänänä ja pinkkiä kuulsi alta. Mutta viiden jälkeen otin ruokailua varten tötterön pois, eikä Nuppu mennytkään tassulle enää koko iltana! Se oli ihan levollinen, ja tassukin näytti täysin normaalilta. Päätimme, että olkoon sitten yön ilman tötteröä. Ainakin aamulla sitten tiedämme, onko kutka palaamassa vai ei. Joten nyt peukut ja tassut pystyyn. En ihan oikeasti kestä, jos tassu taas lehahtaa...

      Poista
  7. Ihanan kuuloinen loma. Mm.. lettuja. Niitä on saatava lähipäivinä. :D Kissat on kyllä hyviä lohduttamaan. Kuka ei piristyisy pörisevästä karvakasasta. :)Mutta onneksi huoli oli turha, ja leikkaus meni hyvin. Nyt vaan vielä toivotaan, että Nupulla on myös kaikki hyvin ja kutka oli vain ohi menevää kutinaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loma oli todellista akkujen lataamista. =) Ja nytkin on Juju pitänyt huolen, että emo saa paljon suukkoja ja sylitystä. <3 Jännitin aamulla, mikä on Nupun tilanne, mutta ei ollut tassu leimahtanut. Yksi varvas jäi eilisestä nuolusta vähän vähäkarvaisemmaksi, mutta ei se punota. Nuppu on silti yhä tarkkailussa.

      Poista
  8. Loikoiluloma kuulostaisi kyllä hyvältä! Ihanaa että teillä on taas hyviä uutisia. Tuo Nupun lasienmaistelukuva on ihan mahtava! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loikoilu oli ihanaa, mutta nyt on taas aika tiltti olo, kun on ollut harmia Nupun tassun takia. Onneksi mummin silmät ovat toipuneet hyvin. Siitä me iloitaan yhäkin - ja hihitellään näille kakkulakuville. :)

      Poista