torstai 7. toukokuuta 2015

Pupuilta pupuille

Rakkailla lapsilla on tuhansia lempinimiä, ja Nuppu ja Juju tuntevat kaikki omansa. Nuppu varsinkin saapuu kuuliaisesti paikalle, huutelinpa sitten Embonakkia, Neppurepaletta tai Öpperspöppersiä. Jujukin vaikuttaa reagoivan kutsuihin, jotka on osoitettu niin Juidelle, Ruispuikulalle kuin Bobbyllekin. Yksi yleisimmistä leperryksistäni on vaaleanpunahötähtävä termi ”pupuset”, jolla viittaan näppärästi molempiin mussukoihini. Sana esiintyy puheissani sen verran usein, että olen luultavasti aiheuttanut kissaeläimilleni jo lievämuotoisia identiteettihäiriöitä. 


”Työntää päänsä piiloon, luulee ettei nää, susihukka pientä puuhkahäntylää…” 


Pupuseni olivat yhtä suurta hämmentynyttä nöyhtäpilveä, kun aloin vapun jälkeen puhua, että emo ja iskä ovat lähdössä katsomaan pupusia. Lisäksi kerroin, että vien pupuille tuliaisena pupujen vanhan pupunkuljetuskopan. Lupasin myös, ettei pupumurusten tarvitse enää ihmetellä saati sitten säikkyä jättimäisiä vappupalloja, sillä ne olivat menossa pupujussukoiden talouteen.

 
Juju laski, että edellisessä kappaleessa mainittiin puput… 
 
…ainakin kuusi kertaa!

Tässä vaiheessa pääni päällä välkähti vihdoin pupuvalo ja ymmärsin tarjota pikkuisille selväsanaisempaa informaatiota: olimme lähdössä kylään kummityttöni luokse ja tapaisimme ensimmäistä kertaa perheen uudet jäsenet, ihka oikeat puput. Siis sellaiset kanit (Oryctolagus cuniculus), joilla on pitkät korvat ja töpöhäntä.

 
”Ovatko ne siis tällaisia tunneleita kaivavia söpöpupuja? Oryctolagus tonkimispupus?”
 
”Tai sängyllä lötköttäviä suukottelupupuja? Oryctolagus pinkkimussupupus?”

 
Eivät, vaan ihanan rehtejä maatiaispupuja, jotka tottelevat nimiä Sonja ja Saara.
Luultavasti myös termi ”pupu” on heille tuttu.

Nuppu ja Juju olisivat halunneet lähteä mukaan jänömiittiin, mutta koska lupaa ei emolta tällä kertaa herunut, ne päättivät heitellä porkkanoita rattaisiin. Kun teippiharjasin vanhaa, ajat sitten pieneksi jäänyttä kassia pupuille viihtyisäksi, Jujun oli pakko ängetä sen sisälle. Tiukkaahan se teki, mutta ahtaan paikan kammosta ei näkynyt yllättäen merkkiäkään. Silmäni putosivat madonsyömien omenoiden lailla lattialle, kun kassin kanssa monet kerrat teutaroinut Nuppu varasi sen sisältä seuraavan pönötysvuoron. Katit viestittivät minulle morseaakkosiakin selvemmin, että olin viemässä vieraille pupuille omien pupujeni rakkaimman aarteen. Kassin, joka oli niille emoa ja iskääkin tärkeämpi!

Juju lupasi, että jos kassi vain jäisi, niin Juju nukkuisi siinä
joka ikinen päivä (ja joka ikinen yö)...
 
Nuppu yritti nokkelasti neuvotella, voisiko jänöleille viedä sen ihanan kassin sijaan
 vaikkapa tällaisen palloradan? Tai emon ja iskän sohvan, jota niiden olisi kiva raapia.

Vaikka olenkin melko toivoton lällykkä Nupun ja Jujun suhteen, en antanut tällä kertaa periksi, vaan pakkasin pieneksi menneen kassin matkalle mukaan. Saatoinpa jopa naksauttaa kieltäni ja pyöräyttää silmiäni. Se vain lisäsi vettä myllyyn, sillä kun hain vappupallot olkkarista eteiseen, kummatkin kissat tulivat norkoilemaan niiden ääreen ilman ainuttakaan puistatusta tai pelonvärettä. Ne katsoivat palloja silmät kiintymyksestä kosteina ja tuntuivat yhä muistuttelevan emoa myös siitä PetExpo-retkestä, jolta ei tarttunut lainkaan tuliaisia kotona nököttäville pikku pupuille. Silloin minun oli pakko suukottaa nöpönassuja ja paljastaa, että niille oli jo matkalla ISO laatikko, jonka sisuksista paljastuisi kaikkien aikojen yllätys.

 
Yhtäkkiä Nuppu ja Juju tajusivat, miten suuresta väärinkäsityksestä olikaan kyse.
Ja voi että, miten asia niitä naurattikaan! Totta kai kassi ja pallot joutaisivat
parempaan käyttöön, ja katit lähettivät oikeille pupuille vieläpä hellät hurinaterveiset 

Kissat myös oppivat, että kun jostain luopuu, tilalle voi tulla jotain yllätyskivaa. Illalla ne esimerkiksi saivat heti kuulla hauskoja seikkailuja, joihin niiden vanhat tavarat olivat päässeet:

 
Nupun oli myönnettävä, että sen suuresti fanittama kummityttöni
osasi ottaa kolmospallon ulkoilutuksesta kaiken ilon irti!
Vaikka minusta oli kiva nähdä, kuinka pinkki pallo tavoitteli taivaita,
en voinut olla kyykkimättä välillä maan tasossa, sillä silmiini osui tämä
valkovuokko, joka oli kaunis ja herkkä jujumaisella tavalla.
 
Leskenlehti taas muistutti hyväntuulista, aamuaurinkoista Nuppua.
 

Tämä sisilisko ei muistuttanut Nuppua eikä Jujua, ja vaikka se olikin aika
veikeä, en voisi suurin surminkaan kutsua sitä pupu-lempinimellä.

Niinpä kiiruhdin taas puputtamaan näiden uteliaiden kanisiskosten kanssa.
Jujua ihmetytti kuulla, että myös ne harrastavat naksutinkoulutusta!


Jos oikein tulkitsin, Saara lähetti niin ikään
hempeitä terveisiä takaisin Nupulle ja Jujulle!

Siitä isosta yllätyskivasta kerromme tarkemmin seuraavassa postauksessa, joten älkää ihmeessä missatko sitä! Vinkkinä voin jo kertoa, että lahjasta tuli heti kevään mehevin jättihitti…

26 kommenttia:

 1. Jätti...raapimispuu? Jätti...unipesä? Jätti....herkkuraksu? Liian monia jättihittejä!! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hys! Nuppu vielä kuulee tuon jättiherkkuraksun eikä lopeta minkutusta ennen kuin sellainen hankitaan! :-D Lupaan palata asiaan pian, ettei cliffhangerista tule liian piinaava! ;)

   Poista
 2. Toivottavasti Nuppu ei koskaan livahda karkuun ettei emo joudu huutelemaan perään Öpperspöpperssii, Öpperspöpperssii !!!!! :)
  Hauska tarina, johan on seikkailujen seikkailu !
  Saaran terveiset näyttää niin hellyyttäviltä ja Nuppu & Juju nyt on aina niin kuvauksellisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi siinä naapureilla ihmettelemistä! :-D (Ja mulla kauhunhetket! Nömpö-öppöläinen EI osaisi varoa mitään ulkosalla.) Tosin yläkerran naapurit ovat ehkä kuulleet joskus keittiön hormin kautta Pöppersöpperssön-huutoja... *ääh miten noloa*

   Saara ja Sonja ovat kyllä ihania kaneja, jotka sulattivat heti mun sydämen. Ties vaikka Nuppu ja Juju pääsisivät kesemmällä kyläilemään niiden luona!

   Poista
 3. Ihania pupuja, mutta nyt kyllä tuo teaser vie yöunetkin täällä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun pitää yrittää laskea pupuja, jotta Nukkumatti ymmärtäisi saapua ja ripotella hetkeksi unohdushiekkaa teaserin päälle. ;)

   Poista
 4. Mikähän yllätyslahja siellä on matkalla? Lisää pupusia? ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iih! Sepä olisikin ihana lähetys! <3 Esim. belgialainen jättiluppakorvakani ja sen parhaat pupuystävät. :)

   Poista
 5. No mut siis... pupujahan me ollaan? Siis eix kissat ja puput oo sama asia? Ainakin oon näin päätellut siitä hölinästä mitä oon täällä kuunnellut kohta vuoden.

  Äh mua on taas huijaroitu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei hätää, Ilona! Ihan samasta asiasta on kyse, kun rajoja vähän venyttää ja määritelmää laajentaa. :) Nuppu ja Jujukin ovat yhä niin pupuja kuin puput vain voivat olla. <3

   Poista
 6. Kissat pupuja hui! Mikähän ylläri sieltä postista saapuu, jotain jotain todella hienoa. Jujulle enemmän pomppuratoja IIISOJA semmoisia tai lisää kiipeilymahdollisuuksia huh! Me ootetaan jännityksessä seuraavaa postausta. On muuten söpöjä pupuja ihan oikeat kuin feikitkin, kaikki puput ovat ihania tässä postauksessa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki postauksen puput ovat varmasti onnensa kukkuloilla näistä kehuista. Sisilisko tosin jäi nyt vähän näppejään (tai räpylöitään) nuolemaan. Lisää ylläristä on tulossa pian. Huomiseen tähtään raporttini kanssa! :)

   Poista
 7. Varmaan höpöpööpöt saavat ihkaoikean matka-arkun, sellaisen, jossa on ripustimia ja laatikostoja ja joita oli ennen vanhaan, kun matkustettiin laivoissa. Se on pehmustettu pupunkarvoilla ja Nupulle on siellä peilejä ja kaikki pikkuruiset lootat ovat r*k**ja täpösentäynnä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jipii, kommentti tuli läpi! :) Ja sun kommentti sai mut ihan hämmästyneeksi ja epäilemään, onko sulla telepaattisia kykyjä. Huomenna ymmärrät, miksi. :) (Ellei telepatia ole niin tarkkaa, että tiedät jo kaiken.) R*k**ja ei sentään ole ihan noin paljon. Kiitos huomaavaisesta sensuroinnista! :-D

   Poista
 8. Naksutinkoulutusta pupujen kanssa, kuulostaa kivalta! Rapsutukset myös niille toisenlaisille pupusille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välitän rapsutukset heti, kun pääsen kotiin. :) Täytyykin muuten tehdä lähiaikoina tuore päivitys Jujun agilitytreeneistä ja ottaa vähän videopätkääkin. Harmi vain, kun olen niin tumpelo, etten osaa käsitellä videoita. Hihkun ja kehun Jujua aina kovasti, mutten suurin surminkaan halua ladata ihmisten kuultavaksi sellaista piipitystä. :-D Täytyy yrittää selvittää, kuinka äänet otetaan kokonaan pois tai korvataan jollain tarttuvalla korvamatorenkutuksella...

   Poista
 9. Nyt kyllä jäätiin odottamaan suurella mielenkiinnolla että mikäs ihmeen jättihitti sieltä oikein paljastuu. :D
  Ja voi kun oli söpöjä pupuja! :) Ja tietenkin söpöt Nuppu ja Juju, eihän heitä saa unohtaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enää ei ole pitkästi aikaa suureen paljastukseen. :) Maailma olisi hirmuisen paljon epäsöpömpi paikka ellei olisi pupuja tai pupuja. :o)

   Poista
 10. Voi miten hauskoja pitkäkorvia! :) Itselläkin meni hiukan tuo pupujen vanhan pupunkuljetuskopan viemis juttu jo sekaisin, kuka pupuista on kuka..? :D Hui, en malta odottaa, mitä paketista paljastuukaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkoin sekapupumetelisoppa siitä kyllä tuli. :) Katsotaan, mihin aikaan huomenna saan aikaiseksi hittipaljastuspostauksen. :)

   Poista
 11. 7 kertaa pupu kappaleessa spotattu, pakko oli korjata:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava tietää, että postaus paitsi luettiin myös laskettiin! ;) Huomasin kyllä saman kirjoittaessani, ja siksi lisäsin sanan ”ainakin” siihen kuusen eteen. Seitsemällä pupullahan en olisi päässyt julkaisemaan taiteellista kuusipotrettia, joka toi tuulahduksen kevättä muuten niin sisätilapainotteiseen kuvastoon. :o)

   Poista
 12. Uuuu, näin pidetään hullua jännityksessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enää ei onneksi tarvitse jännittää. Paitsi että oli siinä lähetyksen mukana yksi toinenkin kiva juttu, jota ei ole vielä esitelty... ;)

   Poista
 13. Meiltä tulee tassut suukottelupupuille!

  VastaaPoista