torstai 20. marraskuuta 2014

Huriseva hammashäläri

Hajamielisen ja haaveiluun taipuvaisen ihmisen pelastus on oikeaan aikaan pärähtävä hälytys. Kun puhelimeni alkaa piipata ja välkkyä, tajuan palauttaa lainaopukset kirjastoon, kipittää soittotreeneihin tai kaahata kahvikupposelle ystävän kanssa. Ihan kaikkeen en sentään kännykän kalenteria tarvitse, sillä kotioloissa käytössäni on vielä paljon simppelimpi muistutusmekanismi: kaksi herkkäsensorista naukuhuristinta.


Näitä voi suositella kaikille. Ne eivät kuluta AAA-pattereita tai lataudu akulla. 

Toimiakseen ne tarvitsevat tosin pöperöitä ja muistuttavat 
anniskeluajasta tällaisella helposti mieleen painuvalla eleellä 


Myös tämä on selvä vihje
ruokinnan tarpeesta. Vertaa
kissan pituutta sen painoon
ja kärrää sapuskat pöytään!


Tällainen hälytys taas viestittää, että imuri pöhisee liian kovalla. 

Aamuisin herätyspalvelun hälytykset alkavat noin kuuden maissa
ja sisältävät tähän tapaan heilahtavia tassuja.

Naukuhuristimien hälytyssikermään on viime aikoina hiipinyt uusi tuiki tarpeellinen muistutus. Se aktivoituu aina iltaisin, kun pesen hampaitani. Jossain vaiheessa pepsodenttausta tunnen akillesjänteessäni pehmoista tönimistä ja kuulen vienoa poikakissan vikinää. Aluksi ihmettelin, miksi Juju antaa tassua niin kummalliseen aikaan, mutta pian tajusin, että se vaatii hammaspesua! Eläinlääkärin huomautuksen jälkeen olen ottanut tavaksi putsata toffeegepardien torahampaat joka ilta, ja yllättävää kyllä, puuha ylsi nopeasti yhdeksi niiden lempirutiineista.
Pirrrr! Hälytys! Matolla on pieni, kolmitassuinen, julmasti hylätty kissanpentu,
joka ei mitään muuta halua kuin että joku pesisi sen pienet valkoiset hammasmokkulat!


Näin sitä luututaan hampurivistöt puhtaaksi. Hieman toimenpide
aina puistattaa, mutta palkintona on vino pino kananameja.


Lopuksi kuuluu harjata vielä kielikin!

On suuri helpotus, että katit ovat ottaneet legojen kunnossapidon omallekin kontolleen. Erityiskiitoksen ja riemulaulua kaakattavan papukaijamerkin haluan kuitenkin antaa kiltille pikku Nuppuselle, joka on jokaisen hammaspeikkohäätäjän unelmakohde. Tämän videon myötä reipas kissatypykkä toivottaa kaikille kissoille ja niiden paijaajille raikasta hengitystä ja hohtavan valkoista purukalustoa!


15 kommenttia:

 1. Vautsi Nuppu kun oot kiltti! Mekin pestiin joskus Ruffen hampaita, mut ruffe vihas sitä tosi paljon niin se vähän jäi.. Mutta nytkun on joulu tulossa ja vänttisen valjaat jo käytössä on joululahjaksi keksittävä jotain muuta ja se voisi ollakkin uudet hammasharjat kissoille! Tommonen samanlainen kun teillä, vai pitääkö kissoillakin olla omat vai käykö vaan yksi :'')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin Nuppu aikamoisen söpö hammaskeiju! :) En kyllä osaa yhtään sanoa, pitäisikö kissoille olla omat harjat vai voiko sutia samalla. Meillä on kaksi harjaa, mutta laiskuuttani käytän vain toista. Eiväthän nuo kovin kalliita ole, joten miksipä ei sitten ostaisi molemmille omaa. Jos ei muuten, niin sen takia, että olisi kaksi söpöä pikku lahjaa pukinkonttiin. :)

   Poista
 2. Ooh, kylläpä saat näyttämään ja kuullostamaan helpolle! Jotenkin en usko Karkeilta yhtä suopeaa vastaanottoa... Ehkä pitäisi kuitenkin aloittaa, ennenkuin tulee hammasongelmia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nupun kanssa hammasten hoitaminen onkin osoittautunut yllättävän helpoksi, vaikka ei se aluksi ollut näin nätisti vaan teutaroi vastaan. Mutta aloitin ihan vähästä, eli palkitsin heti kun sain vähän koskettaa hampaita. Sen jälkeen olen ilta illalta pidentänyt harjausta, ja siitä onkin tullut kiva asia. En myöskään "vangitse" kissoja, jotta niitä ei ala ahdistaa, vaan ollaan pidetty tämä tällaisena omaehtoisena puuhana. Jujua inhottaa enemmän, mutta kyllä sekin etenee koko ajan. Malttiahan tämä vaatii, mutta jos onnistutaan pitämään hamput puhtaana, niin vältetään ikävät nukutukset.

   Poista
 3. Miten voi antaa noin kiltisti pestä hampaita ! Selkeästi täysi luottamus hammashoitajaan.
  Hehe, mainitset että kiva lahja pukinkonttiin....mitäs tykkäis emo jos sais yhden paketin jouluna ja siinä hammasharja ? :)
  Nupun ja Jujun herästyspalvelu = Karvavekkarit OY :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kyllä Nuppu varmaan aistii, että hyvää se emo taas tarkoittaa. <3 Neppuli on oikea "lapsen eka lemmikki" tällaisissa asioissa. Kuljetuskoppaan meno onkin sitten hankalampi juttu. :) Nyt kun tuli tarkemmin puhetta joululahjoista, niin ehkä sitä voisi vielä hammasharjan lisäksi paketoida edes namipussin, niin ei tuntuisi siltä, että pukki toi risuja. Karvavekkarit Oy oli taas skarppina aamulla naukumassa ja huristamassa meitä hereille. Aamu alkaa aina hyvin, kun voi aina ekana painaa kasvot Nupun pehmoiseen karvaan ja kuunnella sitä rauhoittavaa kehräilyä. <3

   Poista
 4. Eeeeeeeii noin ilmiömäisen suopeaa suhtautumista hammaspesuun voi ollakaan :-o, täällä leuka loksahti?!
  Samaan aikaan kun tuijotan vihertäen noita hammastelukuvia, omat viiksekkääni viis veisaavat, vaikka niille on kummallekin kolme ( kyllä, kolme) omaa harjaa, nimet ja kaikki harjoissa. Päät painetaan tyynyyn entistä tiukemmin ja näytellään syvästi tietämätöntä hammashuollon tarpeellisuudesta, nyyh.

  Yritän siis harjatakin, mutta olen siirtynyt antamaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on varmasti tosi kissakohtainen juttu, ja Nuppu sattuu olemaan enkelimäinen tapaus. :) Jujusta ei saisi yhtä ammattimaista videotallennetta. Se naksauttaa aina pienet leukansa hammasharjaan kiinni niin, etten saa liikuteltua kapinetta ollenkaan. Onneksi se kuitenkin pitää harjausta kivana puuhana, joten toivon, että sinnikkyydellä harjausaikaa saa aina hetken verran pidennettyä.

   Poista
 5. ...semmoista Plaque Off - jauhetta päivittäin. Sori, edellinen viesti karkasi :-).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei haittaa! :) Mitä enemmän viestejä, sen mukavampaa! :-D En tiennytkään, että tuollaista jauhetta on olemassa!

   Poista
 6. Oon kade! Oiva ei tykkää hammaspesusta. Ollaan harjoiteltu leegorutiinia, mutta sitten se vähän jäi, kun vaihtuvien hampaiden vuoksi harjaaminen sai kissan ikenet vuotamaan verta. Nyt oon koittanut elvyttää tapaa, mutta huoh, kun pitää aloittaa taas melkein lähtöruudusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin oli pitkä tauko hammaspesuissa, kun tuntui aluksi, ettei siitä tullut mitään. Pesin myös pelkästään etuhampaiden sivustoja, mutta nyt oli takahampaisiin tullut hammaskiveä, joten ei auttanut muu kuin aloittaa hommat alusta. Mutta aika pitkälle pääsee jo kuukauden mittaisella jokailtaisella hammaspesulla. Jos Oivalla on jokin lemppariherkku, niin sen avulla eteneminen on nopsempaa. :)

   Poista
 7. Hei, sun täyty ehdottomasti lisätä hakusanoihin kissan hampaidenharjaus, hampaidenpesu jne., koska tiedän video on niin loistavaa oppimatriaalia että sen soisi moni löytävän :) Mäkin sain kunnon piristyspiikin tästä - illalla alkaa taas Börjen suussa harjakset heilumaan !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Börje on varmaan tosi kiitollinen meille! :-D Mutta onpa kiva, jos kirjoituksesta oli ihan konkreettista hyötyäkin eikä me tuutata nettiin pelkkää hömppää. Täytyykin lisäillä noita avainsanoja. Olen teknisissä asioissa täysin noviisi, enkä oikein tiedä, miten meitä kukaan bittiavaruudesta löytäisi. Mutta ahkera ja monipuolinen tägäily voisi olla yksi keino. Tai sitten täytyy sopia Nupulle jokin mainoskampanja, jonka kasvoksi ja hammasrivistöksi se voisi ryhtyä.

   Poista
 8. Kävin tilaamassa teisän höpsöjen youtube kanavan, tehkää videoita niin käyn sitä mukaa tykkäämässä : )

  VastaaPoista