lauantai 15. maaliskuuta 2014

Nuppusen keväthuuma

Takatalvi iski tänään, mutta Nuppu-neidillä on silti kevättä rinnassa. Siellä missä muut näkevät lumihiutaleita, Nuppu näkee perhosia. Ja kun muut eivät näe mitään, Nuppu huomaa kevään ensimmäisiä pörriäisiä. Niitä se sitten jahtaa tassut parketilla rapisten ja hyppelehtii hepokattimaisen keveästi. Välillä se myös syöksähtää sängylle ja kavahtaa takatassuilleen kuin Zorron uljas ratsu. Täysikuun virkaa toimittaa meillä pyöreänä hohtava kattolamppu.

Oi, miten keväinen Mozzarella-kuu!
Hiiii-op! Nuppu-perhonen
lehahtaa maistelemaan sitä.

Nupun kevättouhuilu alkaa heti aamusta. Se mönkii peiton alle, kutittelee meitä viiksillään ja liehuttaa pörröhäntäänsä kasvoillamme. Kaikkea tätä säestää iloinen kehräys ja ininä. Raksuton ruoka maistuu Nupulle nykyisin hyvin, ja neiti on virkeästi mukana kaikissa aamun askareissa. Se myös kanniskelee yhä hiiriä eli hiuslenksuja sinne tänne. Viime viikolla mussukkamme oli pakannut ”iskälle” eväät mukaan: mieheni laukusta löytyi kesken työpäivän yksi Nupun suosikkilenksuista:

Nuppu tuo lempeyttä myös
kalseaan työympäristöön.

Nupulla riittää virtaa leikkeihin ja jopa tihutöihin: se jahtaa villisti hupparien nauhoja, järsi poikki villatakkini vyön, tiputtelee pöydiltä kaikki tavarat ja puikkii milloin mihinkin piiloon meitä kurkkimaan. Ainoa hetki, jolloin Nuppu on täysin veltto on silloin, kun yritämme saada kissat illalla pois makuuhuoneesta. Silloin pirteän kevätkissan vartalon kaappaa lötkö merileijona, joka lepuuttaa jokaista lihastaan niin, ettei otuksesta saa mitään otetta. Yritä siinä sitten siirtää sitä minnekään. Ovelaa, kevätkissa, kerrassaan ovelaa!

Kun vaatekaapin avaa, sukkalaatikosta
löytyy heti tällainen fashion-nallukka.
Nuppu nauttii kedolla kevätkukkasista.

Toiset ovat sähköjäniksempiä kuin toiset...

10 kommenttia:

  1. Olitkin käynyt blogissani, kiitos kommenteista :) Tulin heti sitten katsomaan teidän touhuja. Todella upeita kissoja, nuo silmät aivan häikäisevät kauneudellaan. Lisään teidät lukulistalleni niin saan aina häikäystyä teidän postauksista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kun tulit lukijaksemme! :) Nuppu ja Juju myös kiittävät kehuista - ovat kieltämättä melko valloittavia tapauksia sinisilmineen ja koiramaisine kujeineen. Tekin löydytte Neron kanssa nyt meidän listoilta, jotta voidaan porukalla käydä ihailemassa hauvaelämää!

      Poista
  2. Meilläkin ollaan jopa vähän huolissaan, että tuleeko se kesä ollenkaan, mutta kisut yrittävät uskollisesti etsiä lämpimän kevätaurinkoläntin olohuoneesta. :) Jospa se kesä sieltä tulisi! Terkut maalais kateilta sinne kaupunkiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viikkonloppuna näytti jo vähän pahalta, mutta nyt ainakin täällä killittää taas aurinko, joten eiköhän se tästä! :) Kiitos terveisistä - ja serkkukateille takaisin kehräykset! Myös niille ihanille pikkukileille! :) Hyvä kun mun kommentti tuli perille ja Blogger taas toimii!

      Poista
  3. Nuppu on niin kovin kaunis kissa että aina siihen ihastuu <3 Voi kun nuppuperhonen liitäisi luokseni lämmittämään näinä kylminä talvipäivinä, ottaisin sen syliini peitoksi ja rapsuttaisin samalla kun kuuntelisin rauhoittavaa kehräystä. Onnekseni minulla on myös kehruupeitto kotona, mutta hän on niin pieni vielä ettei meinaa toimia lämmitysoperaatiot. Selän jumissa ollessa Coco saattaa antaa minulle jopa selkähierontaa ja viikonloppuna sain hieronnan kokovartalolle! Onse niin söpö kun tassut vispaa edes takas. Onneksi Nuppu pärjää hyvin märkäruualla, eikä kaipaa raksuja ravinnoksi. Kukapa Raksuja haluaa, nehän liohottavatkin niin kauheasti, missin täytyy pysyä hyvissä linjoissa! :)

    Ei tullut viikonloppu postausta, se piti tehdä sunnuntaina, mutta ruffe oli kakannut verta niin menikin ihan fiilikset ja siinä sitten oltiin surullisena :( Onneksi kaikki on kai nyt ihan ok, ainakaan verta ei ollut enää tänään tosin maha on sekaisin. Juttelin kasvattajan kanssa ja hän uskoo Ruffella olevan jokin suolistotulehdus kun on syönyt niin kauan kovia lääkkeitä. Enkä oikein tiedä pitäisikö tuonnyt antaa parantua itsestään vaiko siihenkin jotkut lääkkeet vielä. Huhhuijakkaa kun on niin vaikeata ja inhaa, lääkäri kummiskin vaan sanoo että se on se alkueläin eikä muuta, kuten onnyt hokenut jonkun aikaa... Huomenna aletaan ottaa Ruffelta niitä näytteitä eviraan niin tiietään sitten ettei kyseessä ole varmastikkaan se hirvitysalkueläin, samalla otetaan uusiksi se giardia ettei sekään ole uusiutunut. :) Kumpa söpöt olisivat jo terveitä, Coco on onneksi elämänsä kunnossa vaikka lääkkeet lopetettiin. Nyt vaan toivotaan ettei alkais menemään pahemmaksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohoh, mentiinpä me tosiaan ristiin! Nuppuperhoselle olisi varmasti tarvetta, kun noita koettelemuksia nyt teillä riittää! :-/ Voi Rufus pientä! Mua vähän hirvittikin, että onkohan jotain ikävää tullut, kun et ole jaksanut kirjoitella blogiin. Kamalaa tuollainen, ettei lääkärikään voi auttaa. Jotenkin ennen sitä naiivisti ajatteli, että jos eläimellä on jokin hätänä, niin vie sen vain eläinlääkriin, ja pian kaikki onkin taas kunnossa. Mutta totuus on tietenkin toinen. Epäileekö lääkäri nyt sitä kamalaa alkueläintä? :-/ Mistä sellainen edes voi tulla?! Onneksi Coco on kuitenkin jo hyvässä kunnossa ja hassuttelee sulle! Sellaista piristystä kyllä kaipaa. Olen yhtä suurta peukkua, että molemmat kissat toipuisivat pian eikä löytyisi enää mitään öttiäisiä!

      Poista
    2. Joo, lääkäri epäilee sitä tritrichomonasta vai mikäsenyt onkaan, koska uloste on ollut limaista ja nyt vielä tuli vertakin niin sekin liittyy siihen. Mutta eilen itkupaniikissa juttelin kasvattajan kanssa ja hän sanoi, että kaikki testit oli otettu kesällä ja silloin ei ainakaan ollut mitään tuommoisia pöpöjä, ja tuo giardia on tainnut tulla kahdelta kissalta jotka tuotiin syksyllä jostain muualta päin maailmaa ja jos tuo nyt olisi tuo tritri niin eiköhän hänenkin kissoilla olisi jotain oireita. Kasvattajan kissoilla ei siis oo mitään ongelmia, kakka on kiinteetä ja syövät hyvin yms, niin siks hän uskoo sen olevan jokin tulehdus.

      Laitoin nyt soittopyyntöä lääkärille että soittais mulle tänään niin kyselen voisko se olla jokin tulehdus, kun me ei haluta uskoa ton tritrin olemassa oloon, kun se on vielä niin harvinainekin. Tuo tritri siis tarttuu kissasta toiseen, eikä se oo mitenkään synnynnäisesti kissassa ja sitten se kans voi tarttua jostain raa'asta lihasta kai, en oikein tiiä kun siitä ei niin paljoa tietoa ees ole. Inhottaakun viimeks kysyin että voiko tuo trikozol aiheuttaa ripulia niin lääkäri sano että ei voi että on tosi vatsaystävällinen lääke. Sitten päätin lukea pakkausselosteen haittavikutukset niin yleisenä haittavaikutuksena oli just ripuli, kasvatttajankaan maha ei ollut kestänyt ko. lääkettä. Sitten Ruffelle on vielä syötetty tuota kaksiviikkoa putkeen niin ei vissiin ihmekkään että maha on ihan rikki. Toivottavasti saatas Ruffe kuntoon, ihan kauhea huoli siitä :( Onneksi taas viikonloppuna jätän Cocon äidilleni hoitoon ja lähden tampereelle hoitamaan toista pikkuista<3

      Poista
    3. Ruffe-paralla on nyt kyllä ollut kovat ajat, joten ei kai ole ihme, jos vatsa reistaa. :-/ Voin kuvitella, miten kamala huoli sulla on. Kunpa nyt kaikki testitulokset olisivat negatiivisia ja voisitte lopettaa lääkitykset ja aloitella suoliston parantelun. Kuinka nopeasti ne tulokset saa? Mä olen aina niin kärsimätön, että pitäisi saada kaikki heti selville ja hoidettua, vaikka ei se tosiaan tässä maailmassa aina onnistu. Epävarmuus ja odottelu on pahinta. Tuokin on kamalaa, ettet voi olla monessa paikassa yhtä aikaa ja paijata molempia kullanmuruja. Olen täällä ihan myötäahdistunut, joten kuvitella saattaa, mitkä sun fiilikset ovat. Voimia siis yhä vain!!

      Poista
    4. Giardia näytteet katotaan vissiinkin kerran viikossa, eli jos laitetaan ne postiin torstaina, saadaan tulokset siitä ens viikolla ja tuota tritriä tutkitaan kerran kahdessa viikossa, eli nyt eikun toivomaan että ens viikko ois just se viikko millon sitä tutkittais! Cocon näytteet laitetaan postiin viikonpäästä maanantaina. Mäkin oon toosi kärsimätön ihminen, pitäis varmaan olla oma labra niin voisi tutkia kaikki heti. Nyt ei kyllä vaan oikein voi muutakun odotella mahan paranemista ja toivottavasti se eläinlääkäri ei lyttää mun ideaa suolistotulehduksesta, se olisi pienempi paha kuin tuo toinen. Rufus saisi kyllä jo parantua kun ei ole yhtään hauskaa toisen kärsiminen, mutta onneksi Ruffe on muuten tosi tyytyväisen oloinen eikä siitä edes huomaa sen kipeyttä, mutta eläimethän osaavat peittää kipeyden niin hyvin ja näyttävät sen vasta hädän viime hetkillä. :(

      Poista
    5. Oma labra olisi tosiaan hyvä idea - sitten tarvittaisiin enää vain eläinlääkäriopinnot. :) Paitsi eipä sekään varmaan auttaisi. Ehkä parasta olisi vain yrittää hengitellä rauhassa ja tehdä se, minkä milloinkin voi. Murehtiminenkaan kun ei auta, mutta mä en ainakaan pysty olemaan vellomatta huolissa. Olisipa niin ihanaa, kun kissat osaisivat kertoa vähän tuntemuksistaan tai edes tosiaan näyttäisivät ne selvemmin. Olisi myös mahtavaa, jos niille voisi soittaa kotiin, että onhan kaikki kunnossa - ja ohjeistaa, että jos tulee nälkä, niin ottakaa vähän sitä kanaa lämpenemään... Mutta kun ei. Toivotaan, että eläinlääkäri soittaisi nyt pian ja osaisi auttaa - ja huojentaisi sun mieltä.

      Poista